Gázkazánok

FÉG

 

 

A FÉG gázkészülékek gyártóját már több mint egy évszázada ismerjük Magyarországon. Egészen pontosan az 1891-es esztendőben alapították meg. Kezdetben azonban nem csak a háztartásokban használt gázkészülékek gyártásával foglalkozott, hanem fegyvergyártással is. A cég jogelődje ugyanis, a Fegyver és Gázkészülék Rt. volt. A cég megalapítására Ócsán került sor, ahol még napjainkban is folytatja működését, ám a 2004-es esztendőtől kezdődően már nem foglalkozik fegyverek gyártásával. Ennek oka az volt, hogy betiltották az exportpiacokon a fegyverekkel való kereskedelmet.

2004-től, egészen napjainkig gázkészülékek gyártásával foglalkozik, továbbá a FÉG gyárában készítenek még gáztűzhelyeket, szagelszívókat, vízmelegítő berendezéseket, sőt mosogatógépeket és konvektorokat is. A FÉG gyár azonban főként a gázkészülékeiről és konvektorairól ismert Magyarországon. Napjainkban ugyanis, számtalan lakótelepi lakásban még a FÉG gyár által készült konvektorok üzemelnek. A FÉG gyár által készített konvektorok közül szinte mind, kivétel nélkül, hosszú élettartammal rendelkezik, és ha ezek a fűtőberendezések rendszeresen karban is vannak tartva, akkor a meghibásodás esélye rendkívül elenyésző lehet.

A 2006-os esztendő során, a FÉG gyár is belevágott a kondenzációs gázkazánok gyártásába. Felismerték ugyanis azt a tényt, hogy már Magyarországon is egyre inkább kezdenek előtérbe kerülni, a környezetkímélő és energiatakarékos berendezések, köszönhetően az egyre környezettudatosabb vásárlói közösségnek. Európa nyugatibb, fejlettebb területein már elég régóta alkalmazzák, a kondenzációs gázkazánokat.

A FÉG gyár által előállított kondenzációs gázkazánok rendkívül könnyen kezelhetők, egyszerűen szabályozhatók, az alkatrészek cseréjére folyamatosan van lehetőség, valamint esztétikusak, energiatakarékosak, és környezetkímélőbbek, mint a korábban gyártott nyitott, illetve zárt égéstérrel rendelkező gázkazán típusok. Emellett, ha az ár-érték arányokat vesszük figyelembe, akkor a FÉG gyár által gyártott készülékek igazán jónak tekinthetők.

 

tippek, tanácsok
-